Председница УЖН „ХАЈР“ Хајрија Рамадани и прослављена кошаркашица Милица Дабовић гостовале су у емисији „Чашица разговора“ на TV KCN.

Разговарајући на тему насиља тј. разлога због којих се насиље не препознаје у нашем друштву, председница УЖН „ХАЈР“ Хајрија Рамадани истакла је да се насилничко понашање често прећуткује. Због тога је, према њеним речима, неопходно интензивно оснаживати и подржавати жртве, те решити се страха који онемогућује да се насиље препозна. Поред тога што о насиљу треба константно говорити,  неопходно је реаговати. Управо је то кључ у борби против насиља, те примери храбрих гестова треба да нам послуже као инспирација да никада не дозволимо да нам неко гази достојанство. Дакле, најважније је да неправда никада не остане без реакције.

Прослављена кошаркашица, Милица Дабовић, која је била жртва сексуалног узнемиравања, акцентовала је да жртва мора потражити помоћ, те да никада не сме пристати на насиље, чак и када ситуација делује тешко и безизлазно – нећемо добити прилику да се извучемо из лоше ситуације, осим ако је не затражимо, казала је Дабовић. Исто тако, Милица је скренула пажњу на чињеницу да „ако прећутимо и истрпимо насиље, ужасан исход је једини известан“.

Целу емисију можете погледати у прилогу:

Насловна фотографија: YouTube screenshot / TV KCN