Удружење жртава насиља “Хајр” свечано је обележило излазак првог броја Часописа “Хајр”, као и отварање нове канцеларије. Свечаности су присуствовали чланови Удружења, представници Владе Србије, дипломатског кора, јавног и културног живота.

Хвала свима који су подржали први број нашег Часописа “Хајр” као часописа од друштвеног интереса, периодике информативно-едукативне која се бави осетљивим темама. Посебну захвалност дугујемо – Његовој екселенцији, палестинском амбасадору Мохаммеду Набхану, Министарству за рад и запошљавање. М. Марјановић и Министарству за културу и информисање Д. Благојевић. И многи други, подржавају и подстичу борбу коју водимо.

 

Програм рада Удружења жртава “Хајр” предвиђа пружање социјалне, правне и психолошке подршке жртвама насиља, у процесу хитних интервенција (алтернативног смештаја, хитне медицинске и психолошке помоћи), рехабилитације (смештаја, материјалне, правне, медицинске и психолошке помоћи) и реинтеграције у друштво (породичне, економске, културне и реинтеграције у заједници, као и остваривања законских права). Часопис „ХАЈР“ оформила је главна и одговорна уредница Драгана Симић, а помоћ су пружили бројни дописници, те је председница удружења изразила велику захвалност поводом тога:

Захвалност дугујем и дописницима часописа, а то су Александар Митровић, Проф. Јован Марић, Бранка Селаковиц, Ана Максић, Саша Дојчиновић Реконекција, Душан Радовић, Благоје Баковић, Мицхаел Лоyд Граy, Нада Куколиц, Нада Караџић, Ђурица Еделински. Цртежи – Атина Гајдос и Вања Милићевић

 

Посебну захвалност дугујемо:
– Његовој екселенцији, амбасадору Палестине у Србији, господину Мохаммеду Набхану
– Министарству за рад и запошљавање и М. Марјановић
– Министарству за културу и информисање и Д. Благојевић.

Осим издавања првог броја часописа Удружење “Хајр” је овом прилиом обележило и почетак рада у новим просторијама, јер се канцеларија Удружења сада налази на новој адреси Обилићев венац бр.4.

 

Текст „Изашао први број Часописа Хајр“ пренет је с портала ekonomski.net