О НАМА

Почетна » О НАМА
О НАМА2017-06-13T12:33:22+00:00

Mи смо удружење жртава породичног насиља и желимо својим активним ангажманом да помогнемо свима који су претрпели такво искуство, да заштитимо њихова људска права и да им повратимо људско достојанство.
Наше удружење су основале жене жртве насиља које својим активним ангажманом желе да се укључе у борбу против свих облика насиља. Будући да су наше чланице припаднице различитих конфесија и националности, ми одбацујемо сваку идеолошку, верску, расну и националну подељеност, те желимо да будемо пример толеранције и међусобног поверења између свих различитости које препознајемо у нашем друштву.
Наш програм рада предвиђа социјалну, правну и психолошку подршку жртвама насиља у процесу рехабилитације и реинтеграције у друштво. Препознали смо проблеме са којима се жртве насиља сусрећу у својим дугогодишњим процесима за старатељство над децом, развод брака, поделу имовине и увидели да постоје начини да заштитимо децу и усмеримо родитеље на решења проблема. Оспособљавање жртава насиља за рад кроз наше програме обуке омогућиће побољшање социјалног статуса, интеграцију у заједницу и напредак породица које су претрпеле насиље. Сагледали смо могућност да повежемо рад надлежних институција и служби у циљу општег друштвеног и економског напретка. Настојимо да ујединимо цело друштво да се заједничким снагама изборимо за нулту толеранцију према сваком облику насиља. Исламска заједница нас је подржала и охрабрила, уступивши нам једну од својих канцеларија, као и део опреме потребне за рад. Верујемо да ће и друге верске заједнице, али и државне институције и невладине организације са сличним програмима и циљевима препознати наш заједнички интерес и подржати нас.
Обраћамо Вам се са жељом да пратите наш рад и подржите наше пројекте у циљу заштите људских права и људског достојанства жртава насиља, као и афирмације европских вредности којима тежимо. Својим радом настојаћемо да запослимо што већи број жртава насиља, да укључимо децу у спортске и креативне активности, да повежемо рад надлежних служби и да кроз финансијски опоравак породица и домаћинстава допринесемо економском опоравку наше земље.

Наш тим стоји Вам на располагању