Удружење жртава насиља ХАЈР МБ: 28215690              ПИБ: 109797962

Тел: +381 64 48 29 599

Адреса: УГ „Хајр“, Господар Јевремова 11 11000 Београд, Србија

 Адреса ел. поште: uznhajr@gmail.com Сајт: www.uznhajr.org  Ју Тјуб:  https://tinyurl.com/y7paa7oo

 Твитер: https://twitter.com/uznhajr Књига лица (ФБ): uznhajr.beograd

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ И МЕДИЈЕ  22.09.2018.

                             Поштовани представници медија,

Обавештавамо Вас и уједно позивамо на скупштину нашег удружења, која ће се одржати 23. Септембра у 16 ч., у Општини Стари Град, Македонска  42,   Београд.

Желимо да обавестимо чланове и јавност да допуњујемо и проширујемо сопствени  статут  и бирамо органе удружења.

Током прве две године постојања Удружење је примарно збрињавало жртве насиља и пружало правну и психолошку помоћ.  Оснивач Удружења Хајрија Рамадани само у првој години рада удружења појавила у више од 30 емисија на теливизијама са националном фреквенцијом.

Нашли смо смештај за више десетина жртава насиља и посредовали смо у налажењу посла. Повезали смо се са све четири традиционалне верске заједнице, Црвеним крстом, ЗОО вртом, музејима, општинама и спортским центрима а све како би нашим чланицима и њиховим породицама (пре свега деци) омогућили спортски, рекреативни и социјални живот. Удружење је успоставило контакт са бројним донаторима.

Од планираних будућих активности издвајамо:

  • реализацију филмског пројекта о насиљу
  • реализацију апликације која ће повећати безбедност и омогућити бржу реакцију и већу информисаност потенцијалних жртава насиља, али и реализацију „кризног самooдрживог центра“ за оснаживање и социјалну рехабилитацију чланица удружења и прихват свих ургентних случајева током најмање шест месеци.
  • Посебно би волели да лансирамо серију социјално одговорних производа бивших жртава насиља, ради економске независности и равноправног учешћа у друштву.

Молимо потенцијалне донаторе да нам се обрате, а ми ћемо наставити да конкуришемо за средства код домаћих и међународних фондација и јавних конкурса.

Захваљујемо се медијима на подршци, праћењу и свесности важности проблема насиља у Републици Србији.

Медија Тим УГ „Хајр“

22.09.2018. у Београду