Tukao devojku na ulici, Sukob u tramvaju, Kasapio partnerku nožem, Dečak ubio decu…Ovo su neki od naslova koji su obeležili mesec iza nas.

Udruženje žrtava nasilja HAJR je iz jednog online portala izvuklo naslove koji su vezani za porodično, vršnjačko i bilo koji drugi vid nasilja. Kako da smanjimo i zaustavimo nasilje? Ovo nije pitanje koje se rešava za jedan dan. Kako je predsednica udruženja žrtava nasilja HAJR, Hajrija Ramadani izjavila, ovi podaci za samo jedan mesec su poražavajući za nas kao celo društvo. Moramo da naučimo ljude toleranciji, moramo da radimo na tome da dolazeće generacije rastu u miru, slozi i ljubavi, ne smemo da zaboravimo da kažemo Izvini i Oprosti.
Od početka maja do početka juna izvukli smo preko 110 naslova koji se odnose na pretnje, napade i ubistva, što znači da smo prošlog meseca imali u proseku po 3 napada dnevno bilo kojeg vida nasilja. Video koji je u nastavku i koji smo napravili spajanjem naslova iz portala, treba da nam ukaže koliko smo u problemu.

Svima kojima je potrebna pomoć ili savet, koji žele da prijave nasilje neka se obrate policiji, socijalnoj službi ili udruženju, da zajedno nađemo rešenje, jer niko nije rođen da trpi nasilje.