Danijel Živković (37), direktor Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu, uhapšen je 31. januara uveče zbog sumnje da je izvršio nasilje u porodici. Na predlog tužilaštva, njemu je određeno zadržavanje od 48 časova, posle čega sledi saslušanje i odluka o određivanju pritvora.

Osumnjičenom je 31. januara, rano ujutru, pre 7 časova, dok je kretao na posao, supruga Irena (27) rekla da će da ga napusti i vrati se kod roditelja u Đurakovo, zajedno sa njihovim detetom, starim nekoliko meseci.

Osumnjičeni se tada razbesneo i počeo da viče na suprugu i vređa je, a onda je nekoliko puta udario po glavi, grudima i levoj ruci. Posle toga, otišao je na posao. Kada se vratio, u kući je zatekao taštu Zorku Janković i šuraka Igora, s kojima je odmah započeo svađu, vikao na njih i vređao ih.

Taštu je više puta udario pesnicom u glavu i iznad desnog oka, a onda i šuraka, kada je ovaj prišao da zaštiti majku. Ubrzo je, po nečijem pozivu, stigla policija i uhapsila osumnjičenog, koji do sada nije bio osuđivan. Osim zadržavanja od 48 sati, njemu je izrečena i mera zabrane prilaska i komunikacije sa svim oštećenima.

Inače, supruga je osumnjičenog htela da napusti jer je bio nasilan, ali ga zbog toga nije do sada prijavljivala policiji. Za krivučno delo za koje se on tereti, zaprećena je kazna od tri meseca do tri
godine.

Izvor: INFORMER